Destination Copenhagen [34]: Molly, Verenigd Koninkrijk

Nog 17 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is het Verenigd Koninkrijk, rechtstreeks finalist.

Molly Smitten-Downes is in Rothley geboren op 2 april 1987. Ze was tussen 2005 en 2010 lid van de Britse danceproject Stunt. Zo was ze te horen als stem op "Raindrops (Encore une fois" van Sash! in 2008. Eind 2011 brengt ze "Fly Away With me" uit op iTunes en in 2012 wint ze een award op Live and Unsigned in 2013 voor haar lied "Lost Generation". Begin dit jaar schreef ze zich in op het platform van BBC Introducing, een concept van de Britse openbare omroep dat nieuw talent de kansen wilt geven om ontdekt te worden. De BBC zendt dan werk van deze artiesten uit op één van zijn radiokanalen.

Het team van BBC Eurovision werkte dit jaar samen met dat van BBC Introducing en vonden Molly de ideale kandidaat voor het Verenigd Koninkrijk. Er werd geschreven aan een nummer, "Children of the Universe" en op 3 maart ging het nummer in première via een digitaal kanaal van de BBC.

Het lied is geschreven door Molly Smitten-Downes & Anders Hansson. Het Verenigd Koninkrijk is lid van de Big Five en mogen daarom meteen aantreden in de finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op zaterdag 10 mei 2014. Het Verenigd Koninkrijk zal wel meestemmen in de tweede halve finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.