Kopenhagen Extra: Dinsdag 29 april 2014

Vandaag was het in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, tijd voor de tweede dag met repetities en waren er ook persmeetings in het perscentrum. Morgen repeteren trouwens de resterende tien landen uit de tweede halve finale. Dagelijks zijn er wel kleine weetjes en nieuwsfeiten, die we samenbundelen dagelijks in een Kopenhagen Extra. Vandaag is het dinsdag 29 april 2014, nog maar elf dagen resten ons tot de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2014.

Ruth moet stem sparen... Ruth Lorenzo, de Spaanse kandidate dit jaar, heeft 48 uur spreekverbod gekregen. Ze moet haar stem sparen en heeft daarom haar activiteiten voor de komende dagen afgezegd. Dat liet ze op Twitter weten. Zondag zal ze wel gewoon repeteren in de B&W Hallerne. 

Mei Finegold brengt nieuwe videoclip uit... De Israëlische kandidate, Mei Finegold, heeft een nieuwe videoclip losgelaten van "Same Heart". Die kan je hier bekijken.

Nog enkele 'spokespersons' bekend gemaakt... De Deense punten op 10 mei zullen voorgelezen worden door Sofie Lassen-Kahlke. Zij gaf vorig jaar ook de Deense punten. De punten van Oostenrijk worden voorgedragen door Kati Bellowitsch, die dit al sinds 2011 doet. De puten van Portugal worden door Joana Teles voorgeleen, die dat in 2011 en 2012 deed. Spanje kiest voor Carolina Casado, Zwitserland voor Kurt Aeschbacher en Linus, een Italiaanse DJ, zal de punten van Italië voordragen.

Eurovision.tv lanceert Matchmaker... De website van het Eurovisie Songfestival heeft een Eurovision Matchmaker gelanceerd. Hier kan je zien bij wie je het beste past aan de hand van een aantal vragen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.