After Copenhagen: Wie moet er in 2015 gaan voor België.?

Het Eurovisie Songfestival 2014 is voorbij, iedereen is vertrokken uit Kopenhagen en het aftellen naar mei 2015 begint al voor de fans van het festival. Volgend jaar trekken we alvast naar Oostenrijk voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, maar omdat een jaar soms wel lang duurt, bespreken wij de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival gedurende deze week na in After Copenhagen. We sluiten deze reeks af met een Belgische blik naar 2015. Wie moet de RTBF in 2015 sturen? Moet de Waalse omroep intern gaan of een selectie houden? Enkele mogelijkheden.

De RTBF stuurde de afgelopen jaren meestal een kandidaat intern naar het festival. Enkel in 2011 hielden ze een nationale finale waarbij de artiesten eerst € 20.000,- moesten verzamelen via crowdfunding. Die keuzes van de RTBF hadden een afwisselend succes. Urban Trad eindigde tweede tijdens het festival van 2003, maar zowel Nuno Resende, The KMG's, Patrick Ouchène als Witloof Bay haalden de finale niet. Roberto Bellarosa deed het dan wel goed en haalde vorig jaar een mooie twaalfde plaats in de finale. 

Volgend jaar zijn ze dus terug naar zet en waarschijnlijk gaat men weer intern kiezen. Een eerste keuze die mogelijk is, is een kandidaat van The Voice Belgique. De winnaars van de afgelopen twee jaar zijn David Madi en Laurent Pagna. Natuurlijk kunnen andere kandidaten van The Voice Belgique ook. Het zou dus niet verwonderlijk zijn als het uit die vijver komt. Axel Hirsoux was trouwens ook een kandidaat van The Voice Belgique.

Waar velen ook natuurlijk aan denken, is Stromae. De man scoort heel wat hits in België, maar ook in Nederland, Frankrijk. Duitsland en nog heel wat andere Europese landen. Ook in Canada had hij succes. Zou hij misschien dan wel de geknipte man zijn voor het Eurovisie Songfestival. Misschien wel, maar of dat Stromae het zou aanvaarden? Zou het in zijn internationale plan passen?

Misschien denkt de RTBF wel eens out of the box en sturen ze een Vlaamse kandidaat die Franse nummers brengt. Axelle Red past dan misschien wel in het plaatje van de RTBF. Het is wachten tot in het najaar van dit jaar of het voorjaar om te weten te komen wat de RTBF gaat doen en met wie.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.