Kopenhagen Extra: Donderdag 1 mei 2014

Vandaag werden er in Kopenhagen geen repetities gehouden. Het is namelijk in vele landen, waaronder België en Denemarken, een feestdag: Dag van de Arbeid. Morgen en zaterdag repeteren alle halve finalisten voor de tweede keer en zijn die repetities ook open voor de pers. Het kleine nieuws bleef vandaag wel binnenstromen en dat hebben we hier samengevat. Vandaag is het donderdag 1 mei, nog negen dagen tot de finale van het Eurovisie Songfestival 2014.

Stemmen van Krim zijn Oekraïense stemmen... De bevolking van de Krim, internationaal nog Oekraïne maar volgens Rusland en de bevolking Russisch grondgebied, zal als Oekraïne stemmen tijdens de halve finale en de finale van het Eurovisie Songfestival. De EBU wilt hier geen polititiek statement maken, maar het is vooral technisch. De mensen daar hebben nog steeds een Oekraïens telefoonnummer en kunnen daarom niet gebruik maken van de Russische televoting. Ze kunnen dus nu wel volop stemmen voor hun 'nieuwe' land Rusland.

Protest rond Conchita is er weer... De protesten rond Conchita Wurst, de Oostenrijkse kandidaat dit jaar, zijn er weer. Ruim 15.000 mensen in Rusland hebben een petitie ondertekend dat wilt dat de Russische omroep RTR het Eurovisie Songfestial dit jaar schrapt uit zijn schema dit jaar, omwille van 'de vrouw met de baard'. Het zou een 'ontoepasselijke vertoning' zijn volgens de Russen.

Tim Douwsma deelt Nederlandse punten uit... De Nederlandse fusieomroep AVROTROS heeft bekend gemakat dat Tim Douwsma de punten van Nederland zal uitdelen tijdens de finale op 10 mei. Hij nam in 2012 deel aan het Nationaal Songfestival en is sinds 2010 werkzaam bij de TROS, vanaf dit jaar dus gefuseerd met de AVRO.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.