Kopenhagen Extra: Vrijdag 2 mei 2014

Vandaag was het in de Deense hoofdstad Kopenhagen een drukke dag in de B&W Hallerne en ook in het perscentrum. Er stonden zestien repetities en zeventien persconferenties op het programma. Alle deelnemende kandidaten van de eerste halve finale gaven een repetitie en persconferentie en ook de EBU en gastomroep DR stonden de pers te woord. Vandaag is het vrijdag 2 mei, nog maar acht dagen tot de finale van het Eurovisie Songfestival 2014.

MNM presenteert Eurosong Top 100... Komende dinsdag, op 6 mei, zal radiostation MNM tussen 09:00 en 16:00 de Eurosong Top 100 uitzenden. Eva Daeleman, volgende week commentator voor de VRT tijdens het festival, en Sander Gillis zullen de show presenteren. De lijst zal die dag simultaan hier worden bijgehouden. Vandaag waren ze al een duo tijdens een marathonuitzending van vergeet-me-liedjes.

Reddrama geeft Finse punten... In Finland heeft de omroep YLE bekendgemaakt dat Reddrama de Finse punten zal voorlezen tijdens de Songfestivalfinale. Reddrama is al twee jaar jurylid tijdens de Finse preselectie.

Zweden kiest voor Armenië... Het Zweedse panelprogramma Inför Eurovision Song Contest 2014 heeft in zijn slotaflevering gekozen voor de Armeense inzending. Zij zien dit lied het komende Eurovisie Songfestival winnen. Ook zien ze het Oekraïne, Oostenrijk en Frankrijk goed doen in Kopenhagen.

Ace Wilder stijgt naar 30 in Waalse Ultratip... De Zweedse runner-up Ace Wilder boekt een klein succes in ons land. Ze zit namelijk in de lift in de Waalse Ultratip met "Busy Doin' Nothin'". Als ze zo nog enkele weken doorgaat, komt ze mogelijk in de Ultratop 50 terecht. Eerder kreeg het nummer ook al airplay op MNM.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.