Kopenhagen Live: Geen grote fouten in eerste doorloop halve finale morgen.

Vanmiddag was er de eerste generale repetitie van de eerste halve finale. Gelukkig dat men drie keer kan oefenen voor de grote liveshow, want deze eerste generale verliep niet geheel vlekkeloos. Zo moest de openingsact twee keer gedaan worden. De openingsact is trouwens Emmelie de Forest die "Only Teardrops" met een wereldwijd koor inzet. De presentatoren komen daarna op het podium en vertellen enkele belangrijke zaken. Ze beloven ook geen grappen over Zweden te maken.

Na het nummer van IJsland volgt er een break en gaat men het Eurovision Book of Records inkijken. Dat zijn filmpjes die kijken naar de geschiedenis van het festival. Zo kijkt men tijdens de eerste halve finale naar het langste haar, grootste schoudervullingen, het meeste zilver en de langste noot. Er zijn breaks na het nummer van IJsland en na dat van San Marino. 

De interval act van morgenavond is geïnspireerd op een verhaal van de bekende Deen Hans Christian Andersen, meerbepaald over het lelijke eendje. De twee mannen van het presentatietrio mogen de finalisten op het einde bekend maken. Straks om 21:00 is er de belangrijke generale repetitie voor de vakjury's. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.