Kopenhagen Live: "Het Eurovisie Songfestival helpt ongekende artiesten."

De leden van Softengine uit Finland waren meer dan tevreden over hun tweede repetitie. Ze waren een beetje in paniek na de eerste repetitie: "We hebben wat problemen gehad tijdens de eerste repetitie en die hebben we nu opgelost. Het waren vooral technische problemen. Alles is nu zoals we het wensen". Over hun voorbereiding voor het Eurovisie Songfestival vertelden ze het volgende: "We hebben vooraf in Finland heel wat repetities gehad voor het Songfestival. Belangrijk is ook dat we onze stem steeds opwarmen, want anders lukt het niet zo goed".

"We zijn nu ongeveer drie jaar bij elkaar. Het is begonnen met twee leden en we hebben gaandeweg gevraagd aan de anderen om erbij te komen" vertelde iemand van Softengine. Waar komt die naam van? "Het woord ‘soft’ gaat over de zachte en liefelijke kant van onze muziek, terwijl ‘engine’ gaat over de meer hardere en ruigere versie van onze muziek. De naam is dus nauw verbonden met de soort muziek die we maken". 

Aan bandlid Ossi werd gevraagd waarom hij zo weinig in te camera kijkt. "Het zijn geen zenuwen, ik ben me er vooral niet bewust van. Ik zal mijn best doen om donderdag meer in de camera te kijken. Het is vooral dat ik me tijdens de repetities soms te veel focuste op de technische dingen, op details en op wat er fout ging".

Over de concurrentie: "We hebben alle andere liedjes gehoord,  maar we weten niet wie er bij ons in de halve finale zit. We vinden vooral Malta, Hongarije en Griekenland hele leuke liedjes hebben". Aan de hoofd van delegatie van Finland werd gevraagd of het een nadeel is om een onbekende band te sturen: "Dit is het derde jaar dat we een nationale selectie (UMK) doen, het doel daarbij is om een liedje te vinden dat Finse mensen het leuk vinden, niet zo zeer om een absoluut Songfestival-nummer te vinden. Daarom hebben we nu een band die misschien niet zo gekend is in Europa. Het Songfestival helpt ook nieuwe ongekende artiesten aan meer bekendheid. Het gaat ook niet alleen om het winnen".

Finland is er bij sinds 1961. Het land was nooit echt succesvol, tot in 2006 de overwinning werd binnengesleept met een 'monster'score van Lordi. Ondanks de vrijheid van taal op het Songfestival, stuurt Finland regelmatig nog een volledig in het Fins gezongen inzending. Vorig jaar behaalde het land een teleurstellende op één na voorlaatste plek in de finale.

Een verslag van de Finse repetitie eerder vandaag is hier te vinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.