Kopenhagen Live: "We gaan voor een plaats bij de beste vijf."

De Ierse delegatie was volledig, met negen man in totaal, aanwezig op de persconferentie. Het team was erg tevreden met deze tweede repetitie en is blij dat alle hoofden nu in dezelfde richting staan. Over hoe ze zich voorbereiden: "We doen veel stemoefeningen samen, en verder heeft elk lid zijn eigen ding. Sommigen doen een body-warm up of sit-ups in de morgen." De groep vertelde hoe ze bij elkaar zijn gekomen : "We zijn allemaal performers en we zijn samengekomen om opgetreden. De mentor had een visie en wilde graag het beste dat Ierland te bieden heeft samenbrengen. 

In haar optiek waren Kasey-Smith en Can-Linn een logische keuze. Can-Linn betekent trouwens in Iers samen zingen. Ierland is het meest succesvolle land op het Eurovisie Songfestival, maar de laatste jaren gaat het wat minder. Brengt dat druk? "We mikken toch zeker op een laats bij de beste vijf, dan beseffen  we ons dat we erg succesvol zijn geweest als lande.

Twintig jaar geleden was Riverdance de intervalact op het Songfestival. Was dat iets dat ze mee in hun overwegingen hebben genomen? "Heel zeker hebben we daar rekening mee gehouden. Mensen herinneren zich dat optreden nog steeds en we willen dat nu terug brengen. Daarom dat we de Ierse dans ook gebruikt hebben. Het concept van onze dans is twee mensen die het donkere en het lichte van het leven uitbeelden, het is een soort van gevecht tussen goed en kwaad".

Hoe zien de komende dagen er uit voor het team? "We gaan nog werken aan de details, zoals de plaats van de camera en hoe we in beeld komen. We blijven perfectioneren, maar hebben een beperkt tijd. We zien de video’s nog terug en werken daar op verder. En natuurlijk gaan we ook nog de stad verkennen en plezier maken".

Ierland nam voor het eerst deel in 1965 en zou het meest succesvolle land ooit worden op het Songfestival: maar liefst zeven keer wist het land de overwinning binnen te halen. In de meest recente jaren doet het land het heel wat minder. 2011 was nog een redelijk succesvol jaar met een achtste plek in de finale. Vorig jaar eindigde het land op de laatste plaats in de finale met slechts vijf punten.

Lees hier het verslag van de Ierse repetitie.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"