Kopenhagen Live: "We veranderen niets als groep door het Songfestival"

Enkele leden van Pollapönk kwamen naar de persconferentie in hun kamerjas. De leden van de band gaven aan heel blij te zijn met hun repetitie vandaag. Er zijn niet zo heel veel wijzigingen: we hebben nieuwe kleding, nog steeds heel kleurrijk. Op de vraag wie welke kleuren draagt en hoe dat beslist was het antwoord: "Dat was een hele lange meeting om dat beslissen! We hebben er niet over gevochten, we hebben er over ‘gedebatteerd'. Als we het niet eens waren na het debat, dan trokken we een strookje. De kleur is ook een kleur die bij ons past, de kleur is wie we zijn."

De leden van de band hadden nog een kleine aankondiging mee van de minister-president: "Verhoog je level van blijheid, iedereen heeft vooringenomenheid, maak je hier zelf bewust van en dat leidt tot meer empathie." Eén van de leden voegde daar nog aan toe: "Het Eurovisie Songfestival is een blij evenement, en iedereen moet zijn eigen gevoel van geluk vinden." 

Hoe ze elkaar ontmoet hebben: "Ik heb mijn broer, in het roze ontmoet, bij zijn geboorte. Verder zijn we al heel lang vrienden. We leven op een eiland, iedereen kent elkaar. Sommige van ons hebben op dezelfde universiteit gezeten." Enkele bandleden zijn leerkracht, en de vraag wordt gesteld of de kinderen hen nog serieus zullen nemen? "Ze zullen ons nog meer serieus nemen, dan zijn we op televisie geweest!"

Over hun doel op dit festival: "Het gaat om de boodschap, niet zo zeer om de finale te halen of om te winnen. We willen een nog groter publiek bereiken met onze boodschap. Iedereen heeft vooringenomenheid. We willen dat mensen de energie laten voelen, dat mensen van ons optreden genieten en dat ze de boodschap begrijpen."

De bandleden werd ook nog gevraagd naar hun baarden: "We hebben al heel lang een baard, allemaal, als een band. We hebben besloten niet aan onszelf te veranderen voor Eurovisie Songfestival’. Er werd de band ook gevraagd wat zij vonden van het motto van dit jaar: Join Us.. De band gaf aan dat ze het een goed idee vonden. "Voor ons is het Songfestival iets dat samenzijn viert en dat motto past daar heel goed bij."

IJsland kwam pas bij de Eurovisie-familie in 1986. Hoewel het land er twee keer dichtbij  (runner-up in 1999 en 2009) won het land nooit. Twee keer eindigde het land op de laatste plaats in de finale. In de periode 2005-2007 kwalificeerde het land zich niet voor de finale. Sinds 2008 haalde het land steeds de finale. Vorig jaar eindigde IJsland op de zeventiende plaats met 47 punten.

Pollapönk repeteerde uiteraard ook vandaag. Dat verslag kan je hier nalezen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.