Kopenhagen Live: "Deelnemen is heel persoonlijk."

De binnenkomst van Mei Finegold uit Israël werd met luid applaus en gejoel onthaald in het perscentrum. Dat stemde het team uit Israël al meteen gelukkig. Mei Finegold vertelde blij te zijn met de repetitie van vandaag: "Er zijn heel kleine wijzigingen geweest en het gaat zeker de goede kant op". Ze vertelde verder ook een privé-oefenlokaal te hebben in Kopenhagen en ze hebben hier ook al gebruik van gemaakt om alles nog tot in het detail te perfectioneren voor de repetitie van vandaag. Maar het gaat volgens Mei Finegold en het team zeker de goede kant.

Over waarom Mei koos voor een liedje in zowel het Hebreeuws en Engels: "Deelnemen aan het Songfestival doe je voor je land, en daarom is het ook heel persoonlijk. Sommige liedjes klinken gewoon goed in het Engels en sommige in een andere taal. Het liedje werd oorspronkelijk enkel in het Engels geschreven". Voor Mei voelde het meer natuurlijk om er ook wat Hebreeuws aan toe te voegen.

Op de vraag hoe ze zich er bij voelt om een liedje dat door iemand anders is geschreven, antwoordde ze: "Het liedje voelde direct aan alsof het van mij is. Ik zing regelmatig liedjes die door anderen zijn geschreven, dus het is niet ongewoon voor me”.

Ze vertelde nog over haar leven voor haar zangcarrière: ze nam, sinds dat ze twaalf jaar was, al operalessen. Dit naast de zanglessen die ze al nam sinds haar vierde. Oorspronkelijk wilde ze een actrice worden, maar het leven leidde haar naar een zangcarrière. Ze werd op een dag gebeld om mee te doen aan een TV-show en daarna kwamen er vanzelf theatershows bij. Vandaar uit is het allemaal vanzelf gegaan.

Over haar deelname aan het Eurovisie Songfestival: "Deze deelname is erg belangrijk voor me. Dana International is mijn favoriete Israëlisch deelnemer. Zelfs als een deelname van Israël het niet goed doet, hou ik nog wel van het liedje. Bijvoorbeeld Izabo. Dat zijn goede vrienden van me."

Israël werd EBU-lid in 1973 en nam dat jaar ook voor de eerste keer deel. Het zou vrij succesvol blijken met drie overwinningen. Eén van de bekendste overwinningen is die van 1998, met Dana International. Hoewel altijd succesvol geweest, is het land begonnen aan een mindere reeks: vorig jaar haalde het land voor de derde keer op rij de finale niet.

Een verslag van de repetitie kan je hier lezen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.