Kopenhagen Live: "Iedere vrouw is een soort van krijger."

Over haar tweede repetitie was Cristina Scarlat, de Moldavische zangeres dit jaar, heel kort: "It was great". Er zijn enkele veranderingen gebeurd bij de Moldavische act: "Ik heb m’n jurk veranderd en we hebben gewerkt aan de connectie met de verschillende camera’s. Maar niets is echt hard veranderd. We zullen wel dansers hebben op het podium. Ze kreeg ook de bizare vraag aarom ze koos voor een blauwe jurk in plaats van een rode jurk, die meer emotie zou tonen. "Rood zou te veel agressie tonen. Blauw is rustiger, bovendien hou ik meer van de kleur blauw dan van rood”.

Ze nam eerst nog even de tijd om iedereen voor te stellen, één van haar teamleden blijkt ook haar nichtje te zijn. Vervolgens ging Cristina dieper in op haar nummer: "Het gaat over elke vrouw die een soort van krijger is om deze tijden te overleven, maar er is ook altijd het romantische stuk in een vrouw." ‘Wild Soul’ gaat over krachtige vrouwen en het overkomen van moeilijkheden en zwakheden. Ze verklaart zelf ook een krachtige vrouw te zijn en een strijder te zijn. "Om de nationale finale van Moldavië te winnen, heb ik drie jaar moeten strijden”.

Over de concurrentie zegt ze alle andere optredens gezien te hebben van haar halve finale en denkt dat het een heel sterke halve finale is. "We hebben alle krachten nodig in ons team. Alle zangers en zangeressen zijn heel erg goed. Mijn liedje is erg anders en erg speciaal. Het heeft een diepe boodschap."

Moldavië plaatste zich al vijf jaar op rij, hoe gaat ze daarmee om? "Het is een heel inspirerende wedstrijd en iedereen is erg goed. We (de deelnemers) zijn allemaal anders, niet alleen de vrouwen, ook de mannelijke zangers. Elke artiest heeft een andere boodschap en brengt andere elementen. De kracht van dit nummer is dat ik zing over twee vrouwen: een romantische vrouwen en een krijger-vrouw”. Ze ontweek de vraag dus een beetje.

Moldavië debuteerde in 2005. Hoewel het land het festival nog nooit won, is het toch vrij succesvol. Het land plaatste zich slechts één keer niet voor de finale (2008). Behalve in 2006, eindigde het land altijd in de middenmoot. In 2006 verliep de nationale voorronde uiterst chaotisch, waardoor de drie feitelijke winnaars zich terugtrokken. Vorig jaar eindigde het land elfde.

De repetitie van Moldavië kan je hier opnieuw beleven via ons verslag.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.