Kopenhagen Live: "Het moet niet heel serieus genomen worden."

Cleo heeft enkele veranderingen gemaakt sinds de laatste repetitie. "Donathan, de producer, wilde de staging vooral zo kleurvol mogelijk maken en dat is gelukt. We willen tijdens de optreden veel enthousiasme en energie overbrengen, dat is onze belangrijkste boodschap". Even verderop over het Pools-Engels in het lied: "We promoten de Poolse cultuur, maar de mensen moeten wel weten waarover het gaat. Vandaar dat een deel van het liedje ook in het Engels is. Het lied gaat vooral over de folklore. Het gaat over natuurlijke schoonheid, de kleur die we zelf geven aan het leven".

De dansers komen van een bekend Pools ensemble. "We zijn erg trots op onze kleren en dat ze onze folklore uitdragen". De samenwerking verliep heel gemakkelijk: "De muziek bij het Poolse ensemble en wat we hier doen, ligt toch dicht bij elkaar".

De groep vertelde over het feit dat er veel borsten zichtbaar zijn tijdens het optreden en video: "Als je de video wilt bekijken, zie je een waarschuwing en toch wordt de video veel bekeken. Het moet niet heel serieus genomen worden. We hadden een minister in Polen die zong en haar werk deed, dat werd ook niet serieus genomen”.

Over het feit dat de video en het optreden voor veel verdeeldheid zorgt in Europa zeiden ze: "We zijn heel trots en geëmotioneerd dat onze Slavische broeders onze boodschap wel begrijpen. We hopen dat andere landen ook begrijpen wat onze boodschap is. Bedenk je ook: het Songfestival moet vooral mensen bij elkaar brengen. Heb je de video van bijvoorbeeld Robin Thicke wel eens gezien? We denken dat jullie, de media, gewoon op zoek zijn naar sensatie. Als je onze video vergelijkt met bijvoorbeeld Lady Gaga of Rihanna, hebben wij onze dames in beeld gebracht op een leuke manier".

Polen debuteerde in 1994 en was direct succesvol: een tweede plek. De jaren sinds de invoering van de halve finales waren minder rooskleurig: op acht jaar tijd wist het land zich twee keer te kwalificeren voor de finale. In 2012 en 2013 nam het land niet deel. 2014 zal dus een terugkeer zijn voor Polen na twee jaar afwezigheid.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.