Kopenhagen Live: We creëren een cirkel van wonderen."

Op de vraag hoe ze zich voelen en hoe de repetities verlopen antwoorden ze dat ze zich goed voelen en zeer blij te zijn in Kopenhagen te zijn. Voor Paula is het de eerste keer dat ze Kopenhagen bezoek en het is een geweldige ervaring, zegt ze. Over de repetities: "We zijn erg blij dat we bepaalde veranderingen hebben aangebracht. We hebben gewerkt aan de camerahoeken en we hebben nog gewerkt aan de choreografie, met name met het oog op de hologram in onze act". Ze werken nog steeds aan de act momenteel en er zijn nog een aantal kleine zaken die nog kunnen wijzigen.

Uiteraard werd gevraagd naar de grote ronde piano op het podium: "Het gaat om cirkel van wonderen te creëren. De cirkel beeldt het miraculeuze uit". Of ze nog steeds zenuwachtig zijn als ze het podium op gaan? "Ja, elke keer weer. Paula geeft wel toe dat zij vaker dan Ovi zenuwachtig is, hij blijkt de meer relaxte van de twee te zijn". Paula: "Ik doe veel stemoefeningen en vocale training. Het is belangrijk de controle te houden over de hoge tonen, anders beschadig je je eigen stem. De akoestiek hier helpt ook wel veel, het is een heel goede akoestiek en dan lukt dat ook beter". De hoge noten uit het nummer oefent ze ook dagelijks.

Hun liedje zelf blijkt feitelijk ook oorspronkelijk ontstaan te zijn in Kopenhagen. Ovi zei daarover: "Ik heb de song voor het eerst ontdekt tijdens samenkomst van artiesten en schrijvers in Kopenhagen vorig jaar. Ik vertelde de schrijver dat ik het liedje leuk vond en er graag mee naar het Songfestival mee wilde. Vandaar uit zijn we er verder aan gaan werken". De schrijver blijkt ook effectief zelf Deens te zijn, dus wellicht kan dat nog wat extra punten opleveren dit jaar.

Over hun vorig liedje ("Playing With Fire") zeiden ze: "We kunnen echt niet kiezen welk we het leukste vinden. Het is alsof je moet kiezen tussen twee kinderen." Ovi gaf aan beide liedjes evenveel te waarderen. Over de wonderen in hun eigen leven, blijken dat voor Ovi zijn twee kinderen te zijn en Paula wacht nog op haar grootste wonder, maar wellicht is dat een man, zegt ze.

Roemenië nam voor het eerst deel in 1994. Het land wist nog nooit te winnen, maar plaatste zich sinds de invoering van de halve finales zich altijd wel voor de finale. Beste resultaten: twee keer een derde plek in de finale, waaronder die van Paula Seling & Ovi in 2010. Vorig jaar werd het land dertiende in de finale.

Een verslag van hun repetitie in de arena kan je hier vinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.