Kopenhagen Live: "Wij vinden Conchita heel leuk"

De Tolmachevy Sisters uit Rusland zeiden over hun repetitie vandaag: "We hebben de lichtshow nog eens getest en alles ging heel goed en we willen nog eens de organisatie bedanken". De producer/schrijver vertelde verder: "We zijn een heel internationaal team en we werken goed samen. De background en lichten zijn nu voor ons perfect. Het gaat om wat we Europa willen tonen. Het ging fantastisch. We hebben weinig tijd tijdens de repetities, maar het ging heel goed”. Hij stelde verder iedereen van het team voor, waar opmerkelijk heel weinig Russen in zitten.

In dat team zit ook Rui Andrade, die mee deed aan de Portugese nationale finale. Rui Andrade stemde in om als achtergrond-vocalist mee te gaan met de Tolmachevy Sisters. Over hun ervaring op het Songfestival tot nu toe en over hun carrière: "Mensen herkennen ons op straat, dat is geweldig. We lanceren ook een album genaamd 'Twins'. Ons leven is volledig veranderd. We hebben in Rusland al veel opgetreden, maar zo veel aandacht, dit is nieuw voor ons."

Via social media werd de vraag gesteld of er voor hen een verschil is met het Junior Eurovisie Songfestial, dat ze wonnen in 2006: "Het is zwaar en veeleisend, we zijn de vertegenwoordigers van Rusland hier. Maar voor ons, is het een droom die uit komt. Dankzij het Junior Songfestival werden we sterker, leerden we hoe we moesten optreden, hoe we ons moesten gedragen op het podium. We zijn sterk geworden en dat is ook belangrijk hier."

Ook werd de (gevoelige) vraag gesteld of de zussen denken dat de situatie met Oekraïne hen punten zal gaan kosten: "Wij komen hier om te zingen. We zijn hier om ons land te vertegenwoordigen en om te zingen. Dus het belangt ons niet echt aan." Over hun lied en de populariteit ervan in eigen land: "Het is een veel gedraaid liedje op de Russische radio. We hopen dat het kans maakt dit jaar op de Russische radio prijs."

Rusland en Conchita Wurst is geen goede combinatie blijkbaar, maar de zegsvrouw van RTR weerlegt dat: "We hebben nooit beweerd het niet te zullen uitzenden. Het gaat allemaal om persoonlijke smaak. Wij staan open voor iedereen." De zussen vinden Conchita heel leuk. Tijdens de repetitie hebben we nog gepraat over de liedjes en toen spraken we er als team over dat we het liedje van Oostenrijk heel leuk vinden. We willen onze excuses aanbieden als er slechte dingen gezegd worden, maar dit kom zeker niet van ons. Het draait uiteindelijk allemaal om de muziek”.

Rusland kwam er relatief laat bij, in 1994. Het land was er sindsdien 3 keer niet bij: in 1996 , 1998 en 1999. Het land kwalificeerde zich sinds de invoering van de halve finales altijd. Het land werd drie keer runner-up (2000, 2006 en 2012) en won één keer, in 2008. Vorig jaar eindigde het land op de vijf plaats.

De repetitie van de tweeling valt hier na te lezen.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"