Kopenhagen Live: "Ik kan geen 'cheesecake' maken."

Het team van Teo was niet geheel tevreden over de repetities, met name met microfoons die niet werkten en een backing vocal die niet hoorbaar was. Het team heeft alles besproken met het technische team en hopelijk zijn alle problemen opgelost voor 8 mei. Over de dans in het optreden zegt Teo dat hij de dans zelf heeft ontwikkeld. Hij doet dit vaker en het ontwerpen van dans is ook iets dat hij graag doet. Hij heeft de leden van onder andere Griekenland, Israël en Malta de dans geleerd. "Tijdens Eurovision in Contest, een maand geleden ben ik bevriend geraakt met andere deelnemers".

Er werd ook gevraagd naar de zesde persoon op het podium die zelf niet mee danst: "De symmetrie is beter als we aan elke kant twee dansers hebben. Daarom doet de zesde persoon niet mee in dansroutine, maar we wouden hem erbij." De dame die voorkomt in de video is er niet bij: "Ze had veel jurken nodig en dat was erg duur om mee te nemen, zoals bij de meeste vrouwen" zei Teo lacherig.

Teo maakt momenteel een TV show over traditionele Wit-Russische muziek. Het vertelde dat hij heel Wit-Rusland door reist om op zoek te gaan, op het platteland, naar typische traditionele muziek. Dit is belangrijk voor hem, aangezien die muziek aan het uitsterven is: "Alleen heel oude mensen kunnen deze muziek nog maken, het is belangrijk om de traditionele Wit-Russische muziek niet verloren te laten gaan”.

Is Teo zelf een liefhebber van "Cheesecake"?: "Ik hou er van, maar niet zo veel meer als voor de nationale finale. Want journalisten blijven maar vragen stellen over die "Cheesecake", dus moet ik die voor de honderdste keer beantwoorden. En ik heb het recent proberen maken, en dat is mislukt!”.

Wit-Rusland wilde al meedoen in 2003, maar wegens te veel deelnemers moest het wachten tot 2004. Het land kende nog niet veel successen sindsdien: in tien jaar tijd, wist het zich slechts drie keer te kwalificeren voor de finale. Beste resultaat was een zesde plek in de finale in 2007. In 2013 eindigde het land op een zestiende plaats in de finale.

Een verslag van hun repetitie kan je hier vinden.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"