Kopenhagen Live: "Het is erg energievretend."

Carl gaf aan tevreden te zijn over de repetitie van vandaag: "Het ging goed en iedereen is gelukkig. We hebben enkele kleine wijzigingen gedaan". Er werd uitgebreid ingegaan op de onderliggende betekenis van "Silent Storm". De schrijfster van het liedje zei dat ze het lied puur voor Carl heeft geschreven en dat hij de bron was voor het liedje. Ze kennen elkaar al lang en al die tijd heeft ze al het gevoel gehad dat hij ‘iets’ in zich heeft van een bepaalde emotie, zoiets als een kalme storm. Ze is van mening dat het goed is dat hij nu uiting geeft aan die emoties. 

Carl zei hier zelf over: "Het is erg energievretend om bij elke repetitie en elke keer als ik het nummer zing om in aanraking te komen met die emoties. Je moet die emoties steeds oproepen om ze aan mensen te tonen. Dat vereist concentratie en kracht".

Over zijn dagelijkse job: Carl verdient zijn brood niet met zingen, maar is aannemer. Hij heeft zijn job nog niet opgezegd, maar heeft langdurig verlof genomen om deel te nemen aan het Songfestival. Hij weet nog niet of hij zijn huidige job zal opgeven om verder een zangcarrière uit te bouwen. Hij wacht liever eerst af hoe het Songfestival verder verloopt. Carl trakteerde het publiek en de pers nog op een akoestische versie van het "Eye of a Tiger". Hij wilde ook eens iets anders van zichzelf te laten zien dan zijn ‘ballad-side’.

Er werd nog opgemerkt dat Alexander Rybak, die eerder deelnam en won voor Noorwegen, na zijn overwinning doorheen heel de voormalige Sovjet –Unie toerde. Op de vraag of hij hetzelfde zou doen en of er een plaats is die hij graag wilde bezoeken: "Ik heb zo ver eigenlijk nog niet eens nagedacht. Ik ben gericht op hetgeen we nu aan het doen zijn”.

Noorwegen was er al in de vroege jaren bij: sinds 1960. Het was enkel afwezig in 1970 (boycot) en 2002 (slecht resultaat voorgaand jaar). Het land won drie keer, maar heeft ook het record van meest aantal laatste plaatse. Noorwegen won met 387 punten in 2009, een absoluut puntenrecord op dat moment. Vorig jaar eindigde het land op een vierde plek in de finale.

Een verslag van de Noorse repetitie kan je hier vinden. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.