Kopenhagen Live: "Iedereen is jaloers op de gitaar van Ilse."

Ilse en Waylon zijn erg blij met het verloop van de tweede repetitie. Na de eerste repetitie hadden ze enkele opmerkingen en dingen die ze graag anders zouden zien. De organisatie en techniek hebben volledig naar hen geluisterd en ze waren echt onder de indruk hoe hard iedereen zijn best had gedaan om naar hun wensen te voldoen. Vandaag hebben ze vooral gericht op het feit hoe de audio klonk tegenover de eerste repetitie en hoe zaken eruit zagen op camera. Iemand van de pers stelde de vraag welke gitaar Ilse gebruikt op het podium hier in Kopenhagen. 

Het blijkt een geleende Gibson te zijn. Een liefhebber uit Amsterdam heeft die aan haar uitgeleend. Waylon gaf aan dat iedereen jaloers is op Ilse dat ze een echte Gibson op het podium heeft. Over de concurrentie gaf Ilse aan dat ze het nummer van Noorwegen heel graag hoort, maar dat voor haar Denemarken vooral een concurrent is. Waylon vind dat ze niet echt een rivaal hebben en zegt dat ze rechtstreeks naar de finale zullen gaan.

Ilse en Waylon treden graag met elkaar op, maar vertelden ook dat ze niet als een duo zullen door gaan na het Songfestival. Ze zullen allebei weer hun solocarrière opnemen. Beiden geven aan dat vooral hun liefde voor countrymuziek hen bindt. Over hoe ze hun Songfestival-moment beleven: voor Waylon is vooral de hoeveelheid pers overweldigend. Voor Ilse is vooral het feit hoe gefocust iedereen is en dat de organisatie zo gedetailleerd is en dat iedereen onder de grote druk toch vriendelijk blijft.

De vraag waar de naam The Common Linnets vandaar komt werd beantwoord door Waylon: "Het komt van de vogel ‘Linnet’, die veel voorkomt in het gebied waar Ilse vandaan komt. Ilse heeft de naam ook bedacht." The Common Linnets sloten de persconferentie af met een korte akoestische voorstelling van "Calm After The Storm".

Nederland neemt deel sinds de eerste editie in 1956. Het land nam vier keer niet deel: twee keer omwille van de dodenherdenking (1985 en 1991) en twee keer omwille van een slecht resultaat het jaar ervoor (1995 en 2002). Nederland won het festival vier keer, in de jaren vijftig, zestig en zeventig. Vorig jaar wist het land zich sinds acht jaar weer te kwalificeren voor de finale.

Een verslag van de Nederlandse repetitie kan je hier terugvinden. 

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.