Kopenhagen Live: Tweede halve finale voor het eerst geoefend.

Deze namiddag was er de eerste generale repetitie van de tweede halve finale en konden we zien hoe de show morgenavond zal verlopen, wanneer er miljoenen kijkers weer voor de buis zitten. Men start met een korte samenvatting van de eerste halve finale en volgt een nachtelijke rit door Kopenhagen. De openingsact is gebasseerd op "Jalousie" van Jacob Gade. In deze halve finale beloven ze geen grapjes over Australië te maken, dat later tijdens de show een kandidaat gestuurd heeft. 

Na de inzendingen van Polen en Zwitserland volgt er een break en tijdens die break gaat men, net zoals tijdens de halve finale van gisteren, weer eens kijken in het Eurovision Book of Records. In deze show gaat men bijvoorbeeld op zoek wie het record heeft van het meeste handgeklap. De interval act is een zestiende kandidaat vanavond, waar Europa niet kan voor stemmen. De Australische Jessica Mauboy brengt het nummer "Never Be The Same". Geen al te grote fouten tijdens de show, enkel bij Roemenië liep het mis en viel het geluid uit.

Vanavond om 21:00 is er de tweede generale repetitie. Dat is meteen een belangrijke, want op basis van die beelden gaan de verschillende Europese vakjury's stemmen. Die punten tellen voor de helft.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"