Kopenhagen Live: Vanavond eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2014

Vanavond, vanaf 21:00, komt vanuit de B&W Hallerne in Kopenhagen de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014. Het is dit jaar de 59e editie van het festival. Er zijn tienduizend mensen aanwezig in de zaal vanavond. Zij zullen, samen met miljoenen kijkers, zestien landen zien strijden naar tien plaatsen in de finale. Onder die zestien landen zitten de Belgische en Nederlandse kandidaten. Dat zijn respectievelijk Axel Hirsoux met "Mother" en The Common Linnets met "Calm After the Storm". Hirsoux komt als tiende aan de beurt en het Nederlandse duo zal als veertiende aantreden.

Eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2014
01. Armenië: Aram MP3 - Not Alone
02. Letland: Aarzemnieki - Cake to Bake
03. Estland: Tanja - Amazing
04. Zweden: Sanna Nielsen - Undo
05. IJsland: Pollapönk - No Prejudice
06. Albanië:  Hersi - One Night's Anger
07. Rusland: Tolmachevy Sisters - Shine
08. Azerbeidzjan: Dilara Kazimova - Start a Fire
09. Oekraïne: Mariya Yaremchuk - Tick-Tock
10. België: Axel Hirsoux - Mother
11. Moldavië: Cristina Scarlat - Wild Soul
12. San Marino: Valentina Monetta - Maybe (Forse)
13. Portugal: Suzy - Quero ser tua
14. Nederland: The Common Linnets - Calm After the Storm
15. Montenegro: Sergej Ćetković  - Moj svijet
16. Hongarije: András Kállay-Saunders - Running

Elk land dat deelneemt vanavond, moet stemmen. Ook gastland Denemarken, Frankrijk en Spanje stemmen mee vanavond. Elk land zal 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 en 12 punten geven  Elk land zal stemmen op basis van 50 % vakjury en 50 % televoting. De vakjury's zaten gisterenavond al samen om te stemmen op basis van de generale repetitie. Elk jurylid, vijf per land in totaal, maken een lijstje van hun nummer één tot hun nmmmer zestien. Daar telt men dan de punten van de televoting bij op en je krijgt het resultaat. In de Belgische vakjury zetelen Bob Savenberg, Laura Van Den Bruel, Roos Van Acker, Yannic Fonderie en Wouter Vander Veken.

In België zal de show live te volgen zijn via Eén (HD), La Une (HD) en Radio 2 met commentaar van Peter Van De Veire en Eva Daeleman vanuit Brussel. In Nederland kan men kijken via Nederland 1 (HD) bij AVROTROS met commentaar vanuit Kopenhagen van Jan Smit en Cornald Maas. Ook is de show in ons land (digitaal) te bekijken via onder andere BBC Three, France Ô en EinsPlus. Eén zal voorafgaand, om 20:40, een special uitzenden met een terugblik naar het parcours van Axel Hirsoux. Op Nederland 1 gaat men in Op weg naar het Songfestival met bekende Nederlanders vooruitblikken vanaf 20:30.

De presentatie vanavond ligt in handen van een trio: Lise Rønne, Nikolaj Koppel en Pilou Asbæk. Emmelie de Forest zal de show openen met een speciale versie van "Only Teardrops", het winnende lied van vorig jaar. De interval act vanavond zal gebaseerd zijn op een sprookje van de bekende Deense schrijver Hans Christian Andersen. Download hier een scorebord voor vanavond. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.