Kopenhagen Live: "We willen steeds hoger gaan."

Het team van FreakyFortune en RiskyKidd uit Griekenland was voltallig aanwezig op de persconferentie. De Grieken blijken een goed gevoel voor humor en maar vooral ook marketing te hebben, daar de drie artiesten T-shirts droegen die tezamen #RiseUp (hun hashtag op Twitter) vormden. De groep gaf aan tevreden te zijn over hoe de repetitie is verlopen: "We geraken steeds meer gewend om op dit podium te staan en we werken vooral nog rond zaken met de camera's". Er werden heel wat vragen gesteld aan de jongens, vooral over de trampoline.

Ze vertelden dat het idee meer gaandeweg ontstaan is in het proces van het ontwikkelen van de staging. Het idee erachter is dat de ‘trampoline-jumps’ nog eens het concept van "Rise Up" (letterlijk: oprijzen) benadrukken. De trampoline staat symbool voor hen dat ze steeds hoger kunnen gaan en daarmee een gevoel van vrijheid creëren.

Het team vertelde dat de act drie maanden van veel oefenen met zich mee bracht. Dit bleek niet gemakkelijk te zijn. De groep repeteerde elke dag en moest beginnen met de basic van op de trampoline te blijven staan. Het springen vergt ook een goed uithoudingsvermogen, waar ze de afgelopen tijd veel aan hebben moeten werken. Over hun eigen kansen vertelden ze het volgende: "Het hangt van veel dingen af, je hebt ook wat geluk nodig. Maar we moeten het zelf doen."

Griekenland debuteerde in 1974 en nam daarop wisselend wel en niet deel: in 1975, 1982, 1984, 1986 bleef het weg omwille van deelname van Turkije, in 1999 omwille van een slecht behaalt resultaat en in 2000 omwille van financiële redenen. Het land won één keer in 2005 en is voor de rest vrij succesvol. Vorig jaar werd het land zesde in de finale.

Een verslag van de repetitie kan je hier vinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.