Ruim 650.000 kijkers voor finale ESF 2014 op Eén.

De overwinning van Conchita Wurst heeft 656.319 kijkers nar Eén gelokt. Daarmee werd het programma tweede in de daglijst, vlak na het journaal van zeven uur op Eén. De show haalde een marktaandeel van 37,4 %. Vorig jaar keken er 956.865 mensen naar de finale in Vlaanderen, maar toen zat België in de finale. In 2010, bij de laatste (en ook enigste) Vlaamse kwalificatie zaten 1,3 miljoen kijkers voor de buis. In 2004 keken 1,8 miljoen Vlamingen naar de teloorgang van Xandee.

Ook andere landen maakten hun kijkcijfers bekend. Er keken 5,1 miljoen kijkers naar de finale in Nederland, met een piek van 6,5 miljoen. Daarmee zal meer dan waarschijnlijk ook dit jaar het Eurovisie Songfestival op één staan in de jaarlijst als niet-sportieve uitzending. In het Verenigd Koninkrijk keken 8,8 miljoen Britten naar de show, ruim één miljoen meer dan in 2013. In Duitsland waren er 9 miljoen kijkers, zo'n 750.000 meer als vorig jaar. In Italië (1,8 miljoen) en Frankrijk (2,6 miljoen) zakten de cijfers lichtjes. De Spanjaarden keken ook massaal met 5,1 kijkers voor de buis, wat daarmee het topprogramma was van de avond.

3,4 miljoen Zweden keken hoe Sanna Nielsen derde. Een half miljoen Australiërs keken naar de finale, die daar uitgesteld werd uitgezonden. Denemarken keek ook massaal naar de finale in eigen land: 2,2 miljoen kijkers zaten klaar. Een klein miljoen keek in Finland naar de finale en 1,4 miljoen Noren keken naar Carl Espen. Andere omroepen hebben hun kijkcijfers nog niet bekend gemaakt.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.