Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen.

De zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal in 2015 worden gehouden in de hoofdstad van Oostenrijk: Wenen. Dat maakte gastomroep ORF vandaag bekend.  Plaats van gebeuren is de Wiener Stadthalle en meer bepaald hal D van het complex. Daar kunnen circa 16.000 mensen. Minus de plekken voor het podium en eventueel de greenroom in de zaal zijn dat er nog tussen de 10.000 en 12.000 plaatsjes. Het heeft nog geen zin om achter tickets voor Wenen 2015 te zoeken. Die zullen naar alle waarschijnlijkheid rond de jaarwisseling op de markt komen.

Naast de Wiener Stadthalle in Wenen waren ook Olympiaworld in Innsbruck en de Stadthalle in Graz in de race om gastlocatie te worden, maar het werd dus Wenen. "Wenen is de stad van muziek en kunst in het hart van Europa. Samen gaan we alles er aan doen om er een succesvolle zestigste editie van te maken" zegt Alexander Wrabetz, gedelegeerd bestuurder van ORF. Jon Ola Sand, Executive Supervisor van de EBU weet daar nog aan toe te voegen dat "ze zeer blij zijn met de keuze van ORF."

Zoals eerder geweten zal de eerste halve finale plaatsvinden op dinsdag 19 mei 2015, terwijl de tweede halve finale is op donderdag 21 mei 2015. De grote finale is op zaterdag 23 mei 2015.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.