Zestien landen aan start Junior Eurovisie Songfestival 2014.

De EBU heeft de officiële landenlijst naar buiten gebracht met de landen die zullen meedoen aan het Junior Eurovisie Songfestival 2014. Voor het eerst sinds jaren is er een positieve stimulans in het aantal deelnemers. Waar het de afgelopen jaren met eerst veertien (in 2010), dan met dertien (in 2011) en de afgelopen twee edities met twaalf landen moest doen, doen er dit jaar zestien landen mee. Dat is evenveel als bij de start in 2003 en tijdens de editie in ons land, in Hasselt terug in 2005.

De zestien deelnemende landen en omroepen: Armenië (ARMTV), Bulgarije (BNT), Cyprus (CyBC), Georgië (GPB), Italië (RAI), Kroatië (HRT), Malta (PBS), Montenegro (RTCG), Nederland (AVROTROS), Oekraine (NTU), Rusland (RTR), San Marino (SMRTV), Servië (RTS), Slovenië (RTVSLO), Wit-Rusland (BTRC) en Zweden (SVT)

Bulgarije, Servië, Cyprus en Kroatië maken hun comeback na respectievelijk twee, drie, vier en zeven jaar afwezigheid op het festival. Voor Italië, Montenegro en Slovenië is het de eerste editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Er zijn ook drie afhakers: Azerbeidzjan (ITV), Macedonië (MRT) en Moldavië (TRM) doen niet mee.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.