Italië wint Junior Eurovisie Songfestival 2014.


Het twaalfde Junior Eurovisie Songfestival is gewonnen door Vincenzo Cantiello uit Italië. Hij zong vanavond het nummer "Tu Primo Grand Amore". Een tweede plaats was er voor Krisia, Hasan & Ibrahim uit Bulgarije, die "Planet of the Children" bracht en Armenië vervolledigde de top drie met "People of the Sun" van Betty. Vincenzo Cantiello was vanavond de enige jongen onder de kandidaten die zong. Hij kreeg zijn prijs uit de handen uit Gaia Cauchi, ondertussen oud-winnares van het Junior Eurovisie Songfestival 2013. Nederland nam ook deel vanavond. Julia werd achtste met "Around". In totaal namen er zestien landen deel vanavond.

Eindstand Junior Eurovisie Songfestival 2014
01. Italië: Vincenzo Cantiello - Tu primo grande amore (159)
02. Bulgarije: Krisia, Hasan & Ibrahim - Planet of the Children (147)
03. Armenië: Betty - People of the Sun (146)
04. Malta: Federica Falzon - Diamonds (116)
05. Rusland: Alisa Kozhikina - Dreamer (96)
06. Oekraïne: Sympho-Nick - Spring will come (74)
07. Wit-Rusland: Nadezhda Misyakova - Sokal (71)
08. Nederland: Julia - Around (70)
09. Cyprus: Sophia Patsalides - I pio omorfi mera (69)
10. Servië: Emilija Djonin - Svet u mojim očima (61)
11. Georgië: Lizi Pop - Happy Day (54)
12. Slovenië: Ula Ložar - Nisi sam (29)
13. Zweden: Julia Kedhammar - Du är inte ensam (28)
14. Montenegro: Maša Vujadinovic & Lejla Vulić - Budi dijete na jedan dan (24)
15. San Marino: The Peppermints - Breaking My Heart (21)
16. Kroatië: Josie - Game over (13)

Ieder land kreeg van de EBU twaalf punten cadeau. Armenië (6), Italië (3), Bulgarije (4), Nederland (1), Malta (1) en Georgië (1) kregen ook nog eens afzonderlijk twaalf punten van de landen die stemden. Italië kreeg van de speciaal ingerichte kinderjury ook nog eens twaalf punten aan het begin van de stemming.

Italië maakte dit jaar zijn debuut op het Junior Eurovisie Songfestival en kan dus meteen winnen. Bulgarije, de nummer twee van vanavond, haalde met zijn terugkeer ook al meteen een hoge notering binnen. Andere opvallende resultaten waren de elfde plaats van Georgië (de slechtste positie ooit voor het land) en Cyprus (dat hoger werd ingeschat dan een negende plaats). Kroatië was de pechvogel van de avond en kreeg maar één punt naast de twaalf punten van de EBU, namelijk van San Marino.

Na afloop kregen ook de nummer twee en drie een prijs. Ook zou daar de winnaar van de online voting een prijs krijgen, maar die is niet uitgereikt. De voting is namelijk wegens het overdonderende bezoekersaantal niet kunnen doorgaan. De server lag heel de stemming plat. Voor volgend jaar is er nog geen gastland. Waarschijnlijk gaat de EBU nu polsen bij de RAI of zij een organisatie zien zitten. Zij krijgen namelijk het recht om de show te organiseren als winnaar, maar niet de plicht. Nederland is volgend jaar sowieso weer van de partij, want de inschrijvingen voor 2015 lopen al een tijdje. Andere landen laten binnenkort meer weten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.