Vanavond Junior Eurovisie Songfestival 2014.

Om 19:00 gaat vanuit het Malta Shipbuilding in Marsa, Malta de twaalfde editie van het Junior Eurovisie Songfestival van start. Opnieuw een editie zonder België, maar wel met zestien andere landen. Dat zijn er vier meer dan vorig jaar: Azerbeidzjan, Macedonië en Moldavië mogen er dan wel niet bij zijn, maar Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Servië, Italië, Montenegro en Slovenië zijn er ten opzicht van vorig jaar wel bij. Die laatste drie landen maken vanavond zelfs hun debuut. De stijging van landen is te danken aan de executive supervisor, Vladislav Yakovlev. Nederland doet ook mee en zij sluiten de rij van zestien af met de 15-jarige Julia.

Finale Junior Eurovisie Songfestival 2014
01. Wit-Rusland: Nadezhda Misyakova - Sokal
02. Bulgarije: Krisia, Hasan & Ibrahim - Planet of the Children
03. San Marino: The Peppermints - Breaking My Heart
04. Kroatië: Josie - Game over
05. Cyprus: Sophia Patsalides - I pio omorfi mera
06. Georgië: Lizi Pop - Happy Day
07. Zweden: Julia Kedhammar - Du är inte ensam
08. Oekraïne: Sympho-Nick - Spring will come
09. Slovenië: Ula Ložar - Nisi sam
10. Montenegro: Maša Vujadinovic & Lejla Vulić - Budi dijete na jedan dan
11. Italië: Vincenzo Cantiello - Tu primo grande amore
12. Armenië: Betty - People of the Sun
13. Rusland: Alisa Kozhikina - Dreamer
14. Servië: Emilija Djonin - Svet u mojim očima
15. Malta: Federica Falzon - Diamonds
16. Nederland: Julia - Around

In België kan de show bekeken worden via de website van het Junior Eurovisie Songfestival en ook via de Nederlandse zender NPO 3. Jan Smit zal voor de Nederlandse televisie commentaar geven. De punten van Nederland voorgelezen door het duo van vorig jaar, Mylène & Rosanne. Alle landen zullen 1 tot 8, 10 en 12 punten geven en dit op basis van televoting en vakjury. Die punten zullen voor het eerst ook apart naar buiten komen. Ook is er weer een kinderjury die apart punten mag geven als zeventiende jurylid. Daarnaast mogen ook landen die niet deelnemen vanavond online stemmen Hun winnaar zal een trofee krijgen na de show.

De presentatie ligt in handen vanavond van Moira Delia. Volgende week komt er vanuit dezelfde zaal de Maltese selectie voor het Eurovisie Songfestival 2015. Er zijn vanavond gastoptredens van Gaia Cauchi, de winnares van vorig jaar. Zij zal samen met de kandidaten ook het groepsnummer "Together" brengen. Dat is ook het thema van dit jaar. De show start om 19:00 en duurt ongeveer 2,5 uur.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.