Vanavond Wit-Russische finale.

Vanavond kiest Wit-Rusland zijn kandidaat voor Wenen. Na twee opvolgende finaleplaatsen voor de Wit-Russen hopen ze vanavond een kandidaat te kiezen die eveneens in Oostenrijk de finale kan halen. Na goede gewoonte kan het winnende lied van vanavond het podium van het festival evengoed niet halen. De organisatoren hebben namelijk het recht om het nummer te wijzigen. Dat gebeurde zowel in 2010, 2011, 2012 als 2013. Vanavond doen er vijftien kandidaten mee, waaronder Milki. Dat is groep opgericht door en met en nummer van Alexander Rybak, winnaar van het festival in 2009.

Nationale finale Wit-Rusland
01. Napoli - My Dreams
02. Lis - Angel
03. Daria - Love Is My Colour
04. Gunes - I Believe in a Miracle
05. Yana Butskevich & Muzzart - Only Dance
06. Valeria Sadovskaya - Summer Love
07. Rostany - Electric Toys
08. Janet - Supernova
09. Alexey Gross - Stand As One
10. Milki - Accent
11. Uzari & Maimuna - Time
12. Beatrees - Fighter
13. Vitaly Voronko - Drajv
14. Anastasia Malashkevich - Don't Save My Name
15. Tasha Odi - Giving Up Your Love

De finale start om 22:00 lokale tijd, in Brussel is dat 20:00. Het einde staat twee uur later gepland, maar dat durft tientallen minuten uitlopen. Een zevenkoppige jury heeft het vanavond voor het zegen, de televoter is het achtste jurylid en heeft dus ook maar één achtsten te zeggen. Olga Ryzhikova en Denis Dudinskiy presenteren de show, die te bekijken valt via Belarus 1, Belarus 24 en Eurovision.tv.

Op 10 januari  van dit jaar nog won Teo de Wit-Russische finale. Dezelfde presentatoren van deze avond mochten hem na een gelijke stand en een tussenkomst van de jury uitroepen tot winnaar met "Cheesecake". Voor het eerst in jaren werd de inzending behouden en niet zonder succes: Teo werd vijfde in de halve finale en haalde dus moeiteloos de finale. Daar werd hij zestiende met 43 punten. Rusland beloonde Wit-Rusland met twaalf punten. België en Nederland gaven niets.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.