België in eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2015.

België zal aantreden in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015, op dinsdag 19 mei Dat is vandaag duidelijk geworden tijdens de loting van de halve finales. Loïc Nottet zal aantreden in het eerste gedeelte van de show, wat concreet wilt zeggen dat hij zal starten tussen de eerste plaats en de achtste plaats. In de eerste halve finale zitten zestien kandidaten. Trijntje Oosterhuis uit Nederland zal ook aantreden in de eerste halve finale. Zij zit ook in het eerste gedeelte van de show. Zoals we weten doet ze dat met "Walk Along". Het Belgische lied is nog niet gekend. 

Eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2015 (dinsdag 19 mei 2015)
01 - 08: Griekenland, Macedonië, Estland, Nederland, Moldavië, Finland, België, Armenië
09 - 16: Servië, Denemarken, Wit-Rusland, Rusland, Albanië, Georgië, Hongarije

Tweede have finale Eurovisie Songfestival 2015 (donderdag 21 mei 2015)
01 - 08: Noorwegen, Ierland, Tsjechië, Litouwen, San Marino, Malta, Portugal, Montenegro
09 - 17: Zwitserland, Azerbeidzjan, Slovenië, Letland, Polen, IJsland, Israël, Cyprus, Zweden

Voor het derde jaar op rij zit België samen met Nederland in de eerste halve finale. Voor België is het ook al de zevende keer dat we in de eerste halve finale moeten aantreden. Enkel tijdens de editie van Düsseldorf, terug in 2011, zaten we in de tweede halve finale.

Ook werd geloot waar de Grote Vijf  moeten stemmen, net zoals het gastland Oostenrijk. Frankrijk, Oostenrijk en Spanje stemmen in de eerste halve finale, terwijl Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk meestemmen in de tweede halve finale. De Duitse openbare omroep ARD had een aanvraag ingediend om sowieso in die tweede halve finale te stemmen en heeft de goedkeuring gekregen.


Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"