Vanavond Songfestivalspecial Rising Star.

In Israël is er vanavond een "Douze Points"-special tijdens de tweede voorronde van Rising Star. De overgebleven acht kandidaten brengen een link dat ooit op het Eurovisie Songfestival of in een Israëlische voorronde is verschenen. Zo zal één kandidaat zich wagen aan "Milim" van Harel Skaat, één van de juryleden vanavond. Ze werken vanavond weer in duels. De eerste kandidaat zingt voor publiek, de tweede achter de muur. De tweede kandidaat moet het percentage van de eerste zien te overstijgen. 

Tweede voorronde Rising Star
Avia Shoshani vs Yifi & Osher Aricha
Nava Tehila Walker vs Sa’ar “Rusty” Davidov
Orit Binsay vs Nadav Gadej
Sari Nachmias vs Iki Levi & The Rasta Hebrew Men

Het is weer een apart systeem vanavond: vier kandidaten plaatsen zich dankzij hun overwinning in het duel. De vier verliezers moeten bang afwachten. Eén van hen krijgt een wildcard van de jury en de drie anderen moeten in duel. Diegene met de minste procenten gaat definitief naar huis. 

De jury bestaat uit Harel Skaat (2010), Keren Peles, Asaf Atedgi en Muki. De show start om 20:00 op Channel Two (Mako TV) en valt ook online te bekijken. In Vlaanderen is de show ook te zien via The Israeli Network (Telenet, kanaal 188) met anderhalf uur vertraging, vanaf 21:30. Ook in Brussel kan je kijken (VOO, kanaal 189).

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.