Vanmiddag Georgische finale.

De Georgiërs kunnen vanmiddag hun inzending kiezen voor het Eurovisie Songfestival 2015. Vijf kandidaten zijn gekozen voor de nationale finale, de eerste sinds 2012. Voor één van hen zit er een vervolg aan deze nationale finale, namelijk het grote podium van het Eurovisie Songfestival in 2015 in het Oostenrijkse Wenen. Wie dat zal worden, ligt in de handen van de Georgiërs zelf en een internationale vakjury. Zij hebben beiden een stemaandeel van vijftig procent. De televoting is al sinds 1 januari aan de gang en sluit vandaag na veertien dagen af. 

Finale Georgië
01. Eter Beriashvili - If Someone
02. Edvard Meison - We Are Freeeee
03. Niutone - Run Away
04. Nina Sublatti - Warrior
05. Misha Sulukhia - One and Only

Wegens het tijdverschil van drie uur start de finale al om 14:00 onze tijd op GPB en Eurovision.tv. De finale zal deel uitmaken van het vooravondprogramma Communicatori en duurt nog geen uur. 

Vorig jaar koos de omroep intern voor The Shin en zangeres Mariko. De inzending werd het eigenzinnige "Three Minutes To Earth", een song die je meenam naar de tijden van de hippies en flower power. Het werd een poging die faliekant misliep, want "Three Minutes To Earth" werd laatste in de tweede halve finale. Ze kregen vijftien punten: zes van Litouwen, vijf van Wit-Rusland, twee van Malta en ééntje van Duitsland en Griekenland 


Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.