Zwitserland kiest vanavond voor Wenen.

Zwitserland gaat vanavond op zoek naar de opvolger van Sebalter op het Eurovisie Songfestival. Zes kandidaten zijn geselecteerd door een jury: Andy McSean, Timebelle en Tiziana zijn afkomstig van de Duitstalige SRF, Licia Chery en Mélanie René werden afgevaardigd door het Franstalige RTS en Deborah Bough is de kandidaat van de Italiaanstalige RSI. Sebalter was vorig jaar ook de enigste kandidaat van de Italiaanstalige omroep in Zwitserland. De televoters en een panel van juryleden bepalen de einduitslag. Naast hun inzending zingen ze ook een cover.

Finale ESC 2015 - Entscheidungsshow
01. Deborah Bough - Take Me Back to 23
02. Timebelle - Singing About Love
03. Licia Chery - Fly
04. Andy McSean - Hey Now
05. Mélanie René - Time to Shine
06. Tiziana - Only Human

De covers: Deborah Bough brengt "Shake It Off" (Taylor Swift), Timebelle brengt "Rude Boy" (Rihanna), Licia Chery brengt "All About That Bass" (Meghan Trainor), Andy McSean brengt "Chasing Cars" (Snow Patrol), Mélanie René brengt "Chandelier" (Sia) en Tiziana brengt "The Power of Love" (Frankie Goes to Hollywood).

Tijdens de show is er een gastoptreden van Conchita Wurst. Sven Epiney presenteert voor het vijfde jaar op rij de show vanuit de Bodensee Arena in Kreuzlingen. De show start om 20:10 en is te volgen bij SRF 1, RTS DeuxRSI LA 2 en de webplayer van de Zwitserse Songfestivalsite.. Twee uur na aftrap zouden we de winnaar moeten kennen. Zwitserland zal deelnemen aan de tweede halve finale op donderdag 21 mei.

Vorig jaar was Sebalter (Sebastiano Paù-Lessi) de winnaar van de Zwitserse selectie. Hij moest met "Hunter of Stars" aantreden in de tweede halve finale. Hij eindigde vierde in de halve finale, wat een ticket naar de finale betekende. Daar eindigde hij op een dertiende plaats, het beste resultaat in jaren voor de Zwitsers. Hij kreeg 64 punten, waarvan tien punten uit Polen. Zowel in België als in Nederland stond "Hunter of Stars" niet in de top tien en dus kreeg het ook geen punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.