Australië deelnemend land Eurovisie Songfestival 2015.

Voor het eerst (en voorlopig ook enigste) keer in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival zal Australië deelnemen aan de competitie, als deelnemend land rechtstreeks geplaatst in de finale van zaterdag 23 mei. Vorig jaar mochten ze als interval act een kandidaat sturen, maar dit jaar kunnen we dus ook stemmen op het land. Daarmee zal de finale dit jaar 27 deelnemende landen bevatten en komt het totale deelnemersaantal in 2015 op veertig kandidaten. 

De kandidaat en inzending worden binnenkort wereldkundig gemaakt. Deze uitzondering wordt gemaakt omwille van de zestigste verjaardag van de competitie en het feit dat Australië de wedstrijd al meer dan dertig jaar trouw in zijn uitzendschema opneemt. Gezien het grote tijdsverschil kan het zijn dat enkel een vakjury stemt, maar het land stemt mee in alle shows, iets wat de Big Five en het gastland zelfs niet mag. 

Indien Australië zelfs het festival zou winnen, gaan we in 2016 niet naar de andere kant van de wereld. Dan zal de Australische omroep het festival samen met een Europees land organiseren. Ook dan mogen ze deelnemen. Het voorstel wordt lauw onthaald bij de fans, vrezende dat dit niet eenmalig zal blijven.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.