BBC organiseert verjaardagsshow 60 jaar Songfestival.

De BBC zal op 31 maart vanuit het Hammersmith Apollo in Londen een special organiseren voor de zestigste verjaardag van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de omroep vandaag bekendgemaakt. Het is een special voor heel Europa, die in vele landen zal worden uitgezonden. De presentatie van Eurovision's Greatest Hits zal in handen liggen van Graham Norton en Petra Mede.  De Zweedse was in 2013 de presentatrice van het Eurovisie Songfestival in Malmö. 

Enkele gasten hebben hun komst al bevestigd naar de show. Zo komen de Herreys (Zweden 1984), Natasha St-Pier (Frankrijk 2001) en Conchita Wurst (Oostenrijk 2014) zeker naar de show. Het is nog niet bekend wat hun aandeel in de show zal zijn. Meer namen zullen er in de toekomst volgen.

De omroepen die het uitzenden moeten dit niet op 31 maart doen. Zo zal de VRT dit uitzenden op zaterdag 4 april. Ook de RTBF zal de show uitzenden. De volgende landen zenden de show al zeker uit: Australië (SBS), België (VRT/RTBF), Bulgarije (BNT), Denemarken (DR), Finland (YLE), Frankrijk (France 2), Griekenland (NERIT), Ierland (RTÉ), IJsland (RÚV), Israël (IBA), Noorwegen (NRK), Oostenrijk (ORF), Portugal (RTP), Roemenië (TVR), Rusland (C1R), San Marino (SMRTV), Slovenië (RTVSLO), Spanje (RTVE), Zweden (SVT), Zwitserland (SRF) en het Verenigd Koninkrijk (BBC). Ook zullen binnenkort meer omroepen bevestigen of ze uitzenden of niet. De AVROTROS had al aangegeven om de show niet uit te zenden. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.