Seizoensstart Melodifestivalen 2015 vanavond. [UPDATE]

In Zweden is er vanavond de eerste voorronde van Melodifestivalen 2015, één van de best bekeken programma's. Dit jaar zijn er toch enkele veranderingen: er doen zeven kandidaten per voorronde mee in plaats van acht en in de finale zitten er geen tien maar twaalf kandidaten dit jaar. De reeks start vanavond in het Scandinavium van Göteborg. Eric Saade waagt na zijn derde plaats van 2011 in Düsseldorf opnieuw zijn kans, net zoals Jessica Andersson na haar vijfde plaats van Riga in 2003.

Eerste voorronde Melodifestivalen 2015
01. Molly Pettersson Hammar - I’ll Be Fine
02. Daniel Gildenlöw - Pappa
03. Elize Ryd & Rickard Söderberg - One By One
04. Dolly Style - Hello Hi
05. Behrang Miri feat. Victor Crone - Det rår vi inte för
06. Jessica Andersson - Can’t Hurt Me Now
07. Eric Saade - Sting

[UPDATE 21:04] Twee kandidaten weten al dat ze niet verder gaan in Melodifestivalen. Het gaat hier dan over Molly Pettersson Hammar ("I’ll Be Fine") en Daniel Gildenlöw ("Pappa"). Ze eindigden respectievelijk op de zesde en zevende plaats. 

De nummers één en twee van de avond gaan rechtstreeks naar de finale op 14 maart in Stockholm, terwijl de nummers drie en vier zich plaatsen voor Andra Chansen op 7 maart in Helsingborg. Alleen het publiek stemt vanavond. De show start om 20:00 op SVT 1, SVT World, YLE Fem en online via SVT Play. Sanna Nielsen, de zangeres die Zweden vorig jaar brons bezorgde, en Robin Paulsson zijn het presentatieduo van Melodifestivalen dit jaar. Zweden komt uit in de tweede halve finale on donderdag 21 mei.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.