Vanavond eerste avond Sanremo 2015. [UPDATE]

Vanavond start in Italië de vijfdaagse van Sanremo, de grondlegger van het Songfestival. Dit jaar zal de winnaar van het festival naar Wenen worden gestuurd (tenzij die expliciet niet wilt, dan kijkt de jury naar een andere kandidaat in het deelnemersveld). Vanavond zullen tien van de twintig kandidaten in de hoofdcategorie hun inzending brengen. Er vallen nog geen kandidaten af, maar er zal al wel gestemd worden. De punten worden onthouden voor vrijdag, wanneer er wel afvallers zullen zijn.

Eerste avond Festival di Sanremo 2015
01. Chiara - Straordinario
02. Gianluca Grignani - Sogni infranti
03. Alex Britti - Un attimo importante
04. Malika Ayane - Adesso e qui (nostalgico presente)
05. Dear Jack - Il mondo esplode tranne noi
06. Lara Fabian - Voce
07. Nek - Fatti avanti amore
08. Grazia Di Michele e Mauro Coruzzi - Io sono una finestra
09. Annalisa - Una finestra tra le stelle
10. Nesli - Buona fortuna amore

[UPDATE 11/2 00:51] Aan het einde van de show maakte men de vier kandidaten bekend die in de gevarenzone zitten. Dat zijn Alex Britti, Grazia Di Michele e Mauro Coruzzi, Lara Fabian en Gianluca Grignani. Op de nacht van vrijdag op zaterdag vallen er vier kandidaten af.

Lara Fabian ging voor 1988 voor Luxemburg. De punten worden voor de helft bepaald door het publiek en voor de helft door de vakjury, maar er volgen nog geen eliminaties. Het programma start om 20:30 met het Eurovisiesignaal op RAI 1 en online via livestream. De presentatie ligt in handen van Arisa, Carlo Conti, Rocío Muñoz Morales en Emma Marrone (2014). Gastoptredens zijn er van Tiziano Ferro, Imagine Dragons en Al Bano & Romina Power (1976, 1985).

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.