Vanavond tweede voorronde Zweden vanuit Malmö. [UPDATE]

Vanavond komt vanuit de Malmö Arena de tweede voorronde van Melodifestivalen 2015. De Malmö Arena is al jaren een arena die een voorronde mag ontvangen van de Zweedse selectie. In 2013 vond het Eurovisie Songfestival ook in de Malmö Arena plaats. Zeven kandidaten strijden voor vier plaatsen naar een volgende fase: twee gaan naar de finale, twee naar de herkansingsronde. Ook een oud-deelnemer vanavond: Marie Bergman (1971, 1972, 1994).

Tweede voorronde Melodifestivalen 2015
01. Linus Svenning - Forever Starts Today
02. Emelie Irewald - Där och då med dig
03. Samir & Viktor - Groupie
04. Neverstore - If I Was God For One Day
05. Marie Bergman & Sanne Salomonsen - Nonetheless
06. Magnus Carlsson - Möt mig i Gamla stan
07. Mariette - Don’t Stop Believing

[UPDATE 21:03] Twee kandidaten weten al dat ze niet verder gaan in Melodifestivalen. Het gaat hier dan over Emelie Irewald ("Där och då med dig") en Marie Bergman & Sanne Salomonsen ("Nonetheless"). Ze eindigden respectievelijk op de zesde en zevende plaats.

De nummers één en twee van de avond gaan rechtstreeks naar de finale op 14 maart in Stockholm, terwijl de nummers drie en vier zich plaatsen voor Andra Chansen op 7 maart in Helsingborg. Alleen het publiek stemt vanavond. De show start om 20:00 op SVT 1, SVT World, YLE Fem en online via SVT Play. Sanna Nielsen, de zangeres die Zweden vorig jaar brons bezorgde, en Robin Paulsson zijn het presentatieduo van Melodifestivalen dit jaar. Zweden komt uit in de tweede halve finale on donderdag 21 mei.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.