Wie wint er finale Eurovision Song Project 2015?

Vanavond komt er een einde aan Eurovision Song Project 2015 in Cyprus. We komen vandaag te weten wie de Cypriotische comeback maakt op het Eurovisie Songfestival 2015. Er zijn zes kandidaten gekozen voor de finale: vier solisten, één duo en één groep. In tegenstelling tot alle vorige shows mogen vanavond ook de kijkers hun zeg doen tijdens de show. Zij bepalen de helft van de punten. De andere helft zal door de jury bepaald worden: Despina Olympiou (2013), Alex Panayi (1995, 2000), Elena Patroklou (1991), Tasos Tryfonos, Nicola Caligiore en Bruno Berberes.

Finale Eurovision Song Contest 2015
01. Hovig - Stone in a River
02. Doody - Magic
03. Panagiotis Koufogiannis - Without Your Love
04. Minus One - Shine
05. Giannis Karagiannis - One Thing I Should Have Done
06. Nearchos Evangelou & Charis Savva - Deila den agapo

De televoting loopt al sinds vorige week vrijdag. De finale start om 20:30 onze tijd en is live te volgen via RIK 1, RIK Sat en Eurovision.tv. Antri Kerantoni zal de show presenteren. Cyprus komt uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015, op donderdag 21 mei.

Cyprus nam een pauze van het festival in 2014, maar in 2013 waren ze er wel bij. Begin februari van dat jaar werd bekend dat de toen 37-jarige Despina Olympiou naar het festival in Malmö mocht en op Valentijnsdag 2013 maakte ze ook het nummer bekend: "An me thimasai". Ze nam deel aan de eerste halve finale, maar ging roemloos onder met een voorlaatste plaats en slechts elf punten: drie uit Servië en het Verenigd Koninkrijk, twee uit België en Estland en één punt uit Oostenrijk.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.