Azerbeidzjaanse inzending vandaag bekend.

Vandaag maakt de Azerbeidzjaanse omroep ITV bekend wie er namens het land in de Kaukasus naar het Eurovisie Songfestival 2015 zal gaan. Ook zal het nummer waarmee de artiest gaat naar buiten komen. Geruchten zeggen dat Elnur Hüseynov naar Wenen zal afreizen. Hij won vorige maand de Turkse versie van The Voice. Hüseynov was samen met Samir Javadzadeh de eerste inzending op het Eurovisie Songfestival, terug in 2008. Hun debuut bereikte een achtste plaats in Belgrado. Vandaag maakt Azerbeidzjan zijn achtste inzending voor het Europese muziekfestijn bekend.

De naam van de artiest en het bijhorende nummer komen in de loop van de dag online en zal door de EBU via Eurovision.tv gepubliceerd worden. Die artiest zal uitkomen in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestial 2015. De tweede halve finale is op donderdag 21 mei. 

De Azerbeidzjaanse staatsomroep kocht in 2014 van een commerciële concurrent het populaire Böyük Sehne over om te gebruiken als selectie. Daaruit kwam Dilara Kazimova uit als winnaar die won met "Alone", later vervangen door "Start A Fire". Na zes jaar was het succes over voor Azerbeidjzan. Ze haalde op het nippertje de finale met een negende plaats en daar eindigde ze op een 22e plaats met 33 punten, een laagterecord voor Azerbeidzjan. Er kwamen wel twaalf punten uit San Marino.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.