Destination Vienna [1]: Eduard Romanyuta, Moldavië

Nog 53 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 16 starten in de eerste halve finale. Als eerste aan de beurt: Moldavië.

Eduard Romanuya is geboren op 23 oktober 1992 in het Oekraïense Ternopil. In de jaren negentig nam hij als kind al deel aan verschillende competities, zowel in binnen- als buitenland. Op zijn elf jaar brengt hij zijn eerste album uit. Er volgden nog enkele albums en ook de eerste pogingen voor deelname aan het Eurovisie Songfestival werden ondernomen. Hij zat met enkele Zweedse componisten en tekstschrijvers rond de tafel en probeerde het twee keer in Oekraïne. Hij haalde de vijfde plaats in de Oekraïense preselectie van 2012 en een jaar later eindigde hij op een derde plaats.

Dit jaar had hij ook zijn zinnen gezet op de nationale selectie in Oekraïne. Echter maakte de nationale omroep in september al bekend niet deel te nemen wegens financiële en politieke crisis. Dat hield hem niet tegen. Hij schreef zich in voor de nationale selectie van Moldavië, een buurland van Oekraïne. Met een beduidende meerderheid in de televoting won hij "I Want Your Love". Niet iedereen kon zich vinden in de uitslag. Bijna alle finalisten verlieten de zaal na de bekendmaking van de resultaten en daagden ook in op in de nabespreking.Eduard Romanyuta - I Want Your Love
Muziek: Erik Lewander
Tekst: Hayley Aitken, Tom Andrews

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.