Genealogy stelt "Don't Deny" voor vanavond.

In de vooravond zal de Armeense inzending voor Wenen naar buiten komen. Zoals al eerder gezegd was zal Genealogy namens Armenië naar het Eurovisie Songfestival 2015 gaan. Het concept van Armenië: zes artiesten, allemaal van Armeense origine, zingen samen een lied. Vijf van hen komen allemaal van een verschillend werelddeel: Essaï Altounian (Europa), Tamar Kaprelian (Amerika), Vahe Tilbian (Afrika), Stephanie Topalian (Azië) en Mary-Jean O’Doherty (Australië). De laatste artiest is woonachtig in Armenië zelf en zal ook vandaag bekend worden gemaakt.

Het lied heet "Don't Deny". De tekst is geschreven door Inna Mkrtchyan, de muziek is afkomstig van Armen Martirosyan en de videoclip is geregisseerd door Aren Bayadan. De videoclip zal in première gaan om 18:30 onze tijd, vlak na het Armeense avondjournaal. Je kan de uitzendingen van ARMTV hier live volgen. Armenië komt uit in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 19 mei.

Op de laatste dag van 2013 werd tijdens de oudejaarsshow van de openbare omroep bekend gemaakt dat Aram MP3 het land zou vertegenwoordigen op het festival van Kopenhagen. Het nummer werd ook intern gekozen: "Not Alone" en werd lang gezien als topfavoriet om te winnen. Winnen deed hij niet, maar met een vierde plaats in zowel de halve finale als finale deed hij het niet slecht. Hij kreeg 174 punten tijdens de finale, met toppunten van Frankrijk, Georgië en Oostenrijk.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.