Russische presentatie in journaal vandaag.

Vandaag zal het Russische lied voor Wenen voor het eerst in zijn volledige lengte te horen zijn. In het journaal zal de première van "A Million Voices" plaatsvinden. Polina Gagarina is de vertolker van het lied. Zij won in 2003 het tweede seizoen van Star Factory (een variant op Star Factory) en is sinds toen een grote ster in het land. Gabriel Alares, Joakim Björnberg, Katrina Noorbergen, Leonid Gutkin en Vladimir Matetskiy zitten achter de Russische ballade die - ironisch genoeg gezien de huidige situatie in het land - over vrede gaat. De videoclip werd afgelopen week ingeblikt. 

Het is niet duidelijk wanneer de première volgt. Vreyma wordt om 21:00 in Moskou uitgezonden. Echter is Rusland zo groot dat er meerdere tijdzones zijn, dus worden er ook eerder edities uitgezonden in het land. Een livestream van Channel One kan je hier vinden. Rusland is één van de zestien deelnemende landen van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 op dinsdag 19 mei.

Vorig jaar was het de andere publiek omroep, RTR, die de Russische kandidaat mocht afleveren. Ze kozen intern voor de Tolmachevy Sisters, die het Junior Eurovisie Songfestival in 2006 wonnen. Ze gingen met "Shine". Hun kwalificatie naar de finale werd met boegeroep onthaald, net zoals de punten die ze kregen in de finale. Ze eindigde zevende met 89 punten, waarvan twaalf punten van Azerbeidzjan en Wit-Rusland. België, Nederland en zelfs heel West-Europa gaven geen punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.