Vandaag Belgische presentatie song Wenen.


Vandaag kennen we de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival 2015. Geleidelijk aan zal het Belgische nummer voor Wenen, gezongen door Loïc Nottet, gepresenteerd worden. In november van vorig jaar raakte bekend dat de 18-jarige zanger uit Courcelles de Belgische driekleur gaat vertegenwoordigen in Wenen. Het nummer zal dus vandaag bekend worden gemaakt. Insiders spreken van een melodieuze song, uptempo en met een goede beat. Nottet bevestigde dat het een Engelstalig lied zal zijn.

Deze ochtend, tussen 08:00 en 09:00 zal een stukje uit het nummer worden uitgezonden in het radioprogramma La 8-9 op Vivacité. Centrale gast van het programma is Leslie Cable, producer van The Voice Belgique en delegatieleidster als de RTBF aan zet is. De presentatie van Le 8-9 ligt in handen van Benjamin Marechal. Enkele uren later, tussen 17;00 en 19:00 is er de radiopremière van het nummer in  5 à 7 met Raphael Scaini en Sara De Paduwa. Nottet is dan zelf aanwezig in de studio. Vivacité kan je hier beluisteren.

De feitelijke première is er om 10:30. Dan komt de pers samen in Maison de Vienne in Brussel voor de eerste gezamenlijke luisterbeurt van het nummer. Vanavond volgt er dan ook de televisiepremière van het nummer met de videoclip van het nummer. Kort daarna is het lied ook online beschikbaar. Wie de clip in première wilt zien, moet om 20:10 afstemmen op La Une, vlak voor The Voice Belgique. 

Loïc Nottet komt met het vandaag gepresenteerde nummer uit in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015. Die halve finale is op dinsdag 19 mei. De andere concurrenten van Loïc Nottet zijn Elhaida Dani (Albanië), Genealogy (Armenië), Anti Social Media (Denemarken), Elina Born & Stig Rästa (Estland), Pertti Kurikan Nimipäivät (Finland), Nina Sublatti (Georgië), Maria Elena Kiriakou (Griekenland), Boggie (Hongarije), Daniel Kajmakoski (Macedonië), Eduard Romanyuta (Moldavië), Trijntje Oosterhuis (Nederland), Voltaj (Roemenië), Polina Gagarina (Rusland), Bojana Stamenov (Servië) en Uzari & Maimuna (Wit-Rusland).

Songfestivalwinnares Loreen mocht in de zomer van 2013 het startschot geven voor de inschrijvingen van Eurosong 2014. De VRT pakte weer groots uit met meerdere liveshows. Die werden uiteindelijk met grote overmacht gewonnen door Axel Hirsoux met "Mother". Er werd veel verwacht, maar helaas. Hirsoux eindigde op een veertiende plaats in de halve finale met 28 punten, met zeven punten van Moldavië als hoogste punt, drie punten van Nederland en punten van nog zes andere landen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.