VRT viert 60 jaar Songfestival met Europese special.

Het was al een tijdje bekend dat ook de VRT de special rond 60 jaar Songfestival ging uitzenden, die volgende week dinsdag zal worden opgenomen in Londen. Vandaag heeft onze Vlaamse openbare omroep wat meer tekst en uitleg gegeven. Op zaterdag 4 april zal op Eén de uitzending te zien zijn. Zoals gekend zal de presentatie in handen zijn van Graham Norton, sinds 2009 de commentator van het Songfestival in het Verenigd Koninkrijk, en Petra Mede, presentatrice van het festival in 2013.

Nu is er ook bekend geworden dat Lynda Woodruff op de rode loper zal staan. Het typetje van Sarah Dawn Finer, een Zweedse zangeres, dook in de nationale finale van Zweden in 2012 voor het eerst op. Ze mocht toen ook de punten geven dat jaar en toen het festival in Malmö was mocht ze de kijker gidsen door Zweden. Nog opmerkelijker is dat er een optreden zal zijn van Riverdance, de bekende pauze-act uit 1994.

De special van Eurovision Greatest Hits zal op 4 april vanaf 20:45 te zien zijn. Peter Van De Veire zal commentaar geven tijdens de show. Na afloop, om 22:15 is er ook een special rond Agnetha van ABBA te zien. Diezelfde avond zal ook de show in Zweden en Noorwegen te zien zijn. De primeur is voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland op vrijdag 3 april. De RTBF zal de show uitzenden op 12 mei.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.