Wie wint er Festival da Canção 2015? [UPDATE]

Vanavond is er de finale van Festival da Canção 2015. Zes kandidaten hebben zich kunnen plaatsen vanuit twee halve finales afgelopen dinsdag en donderdag. Vanavond kan slechts één iemand zich plaatsen voor de volgende fase: het Eurovisie Songfestival 2015. De finale zal in twee rondes verlopen. In de eerste ronde mogen de kijkers twee kandidaten doorsturen naar de superfinale, net zoals de componisten in de competitie dat met één kandidaat mogen doen. In de twee ronde, de superfinale, zullen de kijkers alleen kiezen wie er de finale wint dit jaar.

Finale Festival da Canção 2015
01. José Freitas - Mal menor (Ninguém me guia à razão)
02. Yola Dinis - Outra vez primavera
03. Leonor Andrade - Há um mar que nos separa
04. Simone de Oliveira - À espera das canções
05. Teresa Radamanto - Um fado em Viena
06. Gonçalo Tavares - Tu tens uma mágica

De finale start om 21:15 lokale tijd. In België is het één uur later, dus start de show hier om 22:15. Alles is live te volgen via RTP1RTP África en RTP Internacional. Opnieuw is er een ander duo dat de uitzending voor zich neemt: Júlio Isidro en Catarina Furtado. Als alles goed verloopt, is de nieuwe Portugese kandidaat rond 00:45 bekend. Portugal komt uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 op donderdag 21 mei.

[UPDATE 23:51] De drie superfinalisten zijn bekend. De Porugese kijkers mogen nu de winnaar van Festival da Canção 2015 en de vertegenwoordiger voor Wenen kiezen. Op volgorde van bekendmaking:

Leonor Andrade - Há um mar que nos separa
Teresa Radamanto - Um fado em Viena
Gonçalo Tavares - Tu tens uma mágica

Vorig jaar was er in de Portugese finale nogal wat controverse over de winnares. Niet topfavoriete Catarina Pereira won de finale, maar wel Suzy won met "Quero ser tua". De rest van de top drie had hier vragen over. Suzy mocht desondanks naar Kopenhagen. In de eerste halve finale eindigde ze elfde met 39 punten en kwam ze amper één punt tekort voor de top tien. Spanje gaf acht punten aan haar. De Belgische zes was het tweede hoogste punt. Nederland gaf twee punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.