Wie zwaait er straks met de Griekse vlag in Wenen?

Vanavond kiest Griekenland voor Wenen. Er is de laatste tijd veel vertelt over dat de Griekse openbare omroep NERIT opnieuw zou verdwijnen om plaats te maken voor het vorige ERT. Vanavond zal NERIT in ieder geval in samenwerking met het commerciële MAD de nationale finale organiseren. Vijf kandidaten zijn gekozen voor de nationale finale, die live vanuit de Enastron Music Hall in Athene zal komen. De kijkers (50%) en een professionele vakjury (50%) bepalen samen wie er naar Wenen gaat. Vanavond vieren ze ook in Griekenland dat het Songfestival zestig jaar bestaat.

Finale Eurosong 2015
01. C:Real -Crash & Burn
02. Thomai Apergi & Legend - Jazz & Sirtaki
03. Barrice - Ela
04. Shaya Hansen - Sunshine
05. Maria Elena Kiriakou - One Last Breath

De finale start om 20:00 onze tijd en is live te volgen via NERIT 1 en Eurovision.tv. Een goede twee uur later zou één van de vijf kandidaten het ticket voor Wenen mogen gaan bestellen. De presentatie van de show ligt in handen van Ntoretta Papadimitriou en Dimitris Ouggarezos. Griekenland zal België en Nederland ontmoeten in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 op dinsdag 19 mei.

Het festival van 2014 halen voor Griekenland was moeilijk. Omroep ERT moest van de regering stoppen met uitzenden in juni 2013. Een interim-omroep moest een Songfestivalselectie organiseren die werd gewonnen door Freaky Fortune feat. RiskyKidd met "Rise Up". Vlak voor het festival werd die omroep opgedoekt en vervangen door NERIT. Griekenland haalde de finale, maar deed het daar met een twintigste plaats onverwacht niet goed. Ze kregen 35 punten, waarvan zeven uit Armenië.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.