Destination Vienna [23]: Leonor Andrade, Portugal

Nog 31 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als zevende aan de beurt: Portugal.

Leonor Andrade is geboren op 13 september 1994. De 20-jarige is afkomstig van Palmela, een stad in het zuiden van Portugal. Al van jongs af aan is ze bezig met muziek. Ze speelt piano en als tiener speelt ze samen met haar broer en twee frienden in een rock band, Mariacaffe. Haar deelname aan het tweede seizoen van A Voz de Portugal betekende haar doorbraak. Ze kiest voor het team van Anselmo Ralph, een lokaal populaire R&B-artiest. Ze haalde de halve finale. Kort daarna wordt ze toegevoegd aan de cast van Água de Mar, een Portugese telenovela van de openbare omroep.

Twaalf componisten mochten een nummer insturen voor de Portugese nationale selectie. Miguel Gameiro vraagt aan Leonor Andrade om zijn nummer te vertolken: Ha Um Mar Que Nos Separa. (Er is een zee die ons scheidt). In de nationale finale krijgt ze onder andere concurrentie van Simone de Oliveira, een 82-jairge vrouw die vijftig jaar geleden Portugal mocht vertegenwoordigen in Napels. Zij werd het dus niet. In de superfinale won Andrade de televoting. Teresa Radamanto en Gonçalo Tavares eindigden vlak achter haar.Leonor Andrade - Ha Um Mar Que Nos Separa
Muziek: Miguel Gameiro
Tekst: Miguel Gameiro

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.