Destination Vienna [25]: Nadav Gudej, Israël

Nog 29 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als negende aan de beurt: Israël.

Nadav Guedj is geboren in de Franse hoofdstad Parijs. Hij groeide op in Israël en Frankrijk en kan dus zowel Hebreeuws als Frans. Hij is geboren op 2 november 1998 en is nog maar zestien jaar oud. Dat maakt hem één van de jongste kandidaten van dit Eurovisie Songfestival. Enkel het duo uit San Marino is nog jonger. Hij is fan van vele muziekstijlen: R&B, pop, soul en hip hop zijn zijn favoriete genres. In Israël krijgt hij de bijnaam van 'Israeli Justin Timberlake', omdat dat de stijl is die hij brengt. Zelf prefereert hij om gewoon Nadav genoemd te worden, simpel en normaal.

Nadav schreef zich vorig jaar in voor Rising Star, een Israëlische show die ondertussen in heel wat landen is uitgezonden. Alle artiesten zingen achter een muur en als ze een bepaald cijfer halen gaat die muur omhoog. Bij Guedj ging die muur vaak omhoog. Tijdens de finale moest hij het opnemen tegen een rasta-groep. Met een cover van John Legend's "All Of Me" wist hij het stemmend publiek te overtuigen. Een maand later werd zijn nummer voor Wenen ook bekend: "Golden Boy".Nadav Guedj - Golden Boy
Muziek: Doron Medalie
Tekst: Doron Medalie

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.