Destination Vienna [26]: Aminata, Letland

Nog 28 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als tiende aan de beurt: Letland.

Aminata Savadogo is opgegroeid in een multicultureel gezin. Ze is geboren op 9 januari 1993 in Riga. Haar moeder is een Letse met Russische roots en haar vader is afkomstig uit Burkina Faso. Ze doet tijdens haar jeugd mee aan verschillende wedstrijden op televisie: Krodziņā pie Paula, Muzikālā banka en Koru kari 3. In 2014 doet ze mee aan de Letse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, waar ze vijfde werd. Datzelfde jaar doet ze mee aan Jaunā talantu fabrika, een lokale versie van Star Academy. Ze wint uiteindelijk die wedstrijd en breekt eindelijk door.

Ze smeed het ijzer terwijl het nog heet is. Ze doet dit jaar mee aan Supernova 2015, de Letse nationale voorronde voor Wenen. De omroep in Letland ging voor iets totaal anders, aangezien ze al vijf jaar de finale niet kunnen halen. Aminata haalt de finale met gemak, samen met drie andere kandidaten. In die finale mag enkel het publiek kiezen wie er naar Wenen mag. Haar populariteit speelt in haar voordeel en met ruim 22.000 stemmen wint ze de nationale finale met "Love Injected", een volledig zelf geschreven nummer.Aminata - Love Injected
Muziek: Aminata Savadogo
Tekst: Aminata Savadogo

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.