Destination Vienna [27]: Elnur Huseynov, Azerbeidzjan

Nog 27 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als elfde aan de beurt: Azerbeidzjan.

Elnur Huseynov is geboren in Ashgabat, Turkmenistan, op 3 maart 1987. Zijn vader was militair in het land. Daardoor groeide hij de eerste vijf jaar van zijn leven op in Turkmenistan. Nadien verhuizen ze terug naar Bakoe. In 2008 maakt Azerbeidzjan zijn debuut op het Songfestival. Ze organiseren een grootse finale, die gewonnen werd door Elnur, samen met Samir Jadavzadeh. Ze werden achtste in Belgrado. Het blijft een tijdje stil rond Huseynov. In 2014 duikt hij op in de Turkse versie van The Voice. Enkele maanden later, in februari 2015, roepen ze hem uit tot winnaar.

Azerbeidzjan scoorde vorig jaar niet goed en besloot om zijn selectie van vorig jaar, Boyuk Sehne, volledig te laten vallen en terug te keren naar het concept van Milli Seçim Turu. Met dat concept wonnen ze in 2011, werden ze vierde in 2012 en tweede in 2013. Echter werd er na een tijdje ook besloten om van dat idee af te stappen en volledig intern te kiezen. De keuze viel op Elnur Huseynov. Op 15 maart kwam zijn nummer "Hour Of The Wolf" naar buiten. Wederom is het een Zweedse bijdrage voor Azerbeidzjan.Elnur Huseynov - Hour Of The Wolf
Muziek: Nicolas Rebscher, Nicklas Lif, Lina Hansson
Tekst: Sandra Bjurman, Nicolas Rebscher, Nicklas Lif, Lina Hansson

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.