Destination Vienna [29]: Måns Zelmerlöw, Zweden

Nog 25 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als dertiende aan de beurt: Zweden.

Måns Zelmerlöw is geboren in Lund, een stad in Zuid-Zweden, op 13 juni 1986. In 2005 doet Måns mee aan het tweede seizoen van Idol. Hij eindigde vijfde en een carrière was verzekerd. Een jaar later wint hij de lokale Sterren Op De Dansvloer en nog eens een jaar later, in 2007, doet hij mee aan de preselectie voor het Songfestival. Hij eindigde toen derde. In 2009 probeert hij op opnieuw en haalt hij de vierde plek. Het jaar erop is hij één van de drie presentatoren van Melodifestivalen 2010. Hij presenteerde daarna ook nog Allsång på Skansen. In totaal bracht hij vijf albums en  twaalf singles uit.

Dit jaar keerde Zelmerlöw terug naar Melodifestivalen. Al voor de competitie is hij één van de favorieten. In de laatste voorronde, als laatste artiest van de avond, zingt hij "Heroes". Meteen erna staat het nummer op één, wat zo bleef tot na Pasen. Hij won de finale met een monsterscore. Zijn nummer werd visueel sterk gemaakt door een projectie met een figuurtje waar hij interactie mee heeft. Echter raakte bekend dat er een plagiaatclaim werd ingediend omdat het figuurtje sterk op een ander leek. In Wenen zal de act er dus anders uitzien.Måns Zelmerlöw - Heroes
Muziek: Linnea Deb, Joy Deb, Anton Malmberg Hård af Segerstad
Tekst: Linnea Deb, Joy Deb, Anton Malmberg Hård af Segerstad

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.