Destination Vienna [30]: Mélanie René, Zwitserland

Nog 24 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als veertiende aan de beurt: Zwitserland.

Mélanie René is geboren in Genève op 1 september 1990. Ze heeft Mauritiaanse roots en groeide op in een muzikale familie. Als ze zeven jaar is, mocht ze voor het eerst optreden voor publiek. Toen ze dat mocht doen, had de muziekmicrobe haar volledig te pakken. Ze leert piano spelen en ze maakt amateuristisch haar eerste liedje. Nadien gaat ze vijf jaar lang naar een muziekschool in Nyon, maar ze leert zingen en dansen. Ze mag hier en daar wat optreden, zoals op het festival van Georges Gregoriu in Roemenië. In 2012 stapt ze in de band Project Lumière, maar zingt ze ook nog solo.

Eind vorig jaar schreef Melanie René zich in voor de Zwitserse nationale selectie. Ze deed dat via de Franstalige omroep RTS. Uiteindelijk wordt ze door een jury gekozen voor de finale, waar één Italiaanstalige, twee Franstalige en drie Duitstalige kandidaten het tegen elkaar opnemen. René zingt haar volledig zelfgeschreven nummer "Time To Shine". Tot haar grote verbazing wint ze de nationale finale. Het is de eerste Franstalige kandidaat gekozen door het publiek sinds 2002.Mélanie René - Time To Shine
Muziek: Mélanie René
Tekst: Mélanie René

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.